04.06.2016 09:37

Jahodová torta zo Schwarzwaldu

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Krémová torta s ovocím podľa tradičného nemeckého receptu pre náročných.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 2 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 25 g Gustinu - jemného kukuričného škrobu
  • 25 g kakaa
Na náplň:
  • 300 g jahôd
  • 50 g mliečnej čokolády
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky Smeta-fixu
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 2 zarovnané lyžice cukru
  • 2 lyžice griotky

 

Na ozdobenie:
  • 6 lyžíc griotky
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček Smeta-fixu
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 50 g mliečnej čokolády
  • 350 g jahôd

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Preosejeme múku, kypriaci prášok, škrob a kakao a krátko vmiešame na najnižšom stupni do vaječnej peny. Cesto dohladka rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 30 minút.
  2. Uvoľníme a odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku, odstránime dno formy a necháme vychladnúť. Korpus dvakrát pozdĺžne prekrojíme a spodnú časť korpusu položíme na tortový podnos.
  3. Na prípravu náplne jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na kocôčky. Čokoládu nasekáme na malé kúsky alebo vytvoríme hoblinky. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni ušľaháme smotanu na šľahanie, Smeta-fix, vanilínový cukor a cukor dotuha. Ručne krátko vmiešame griotku. Polovicu smotany zmiešame s čokoládou a do druhej polovice vmiešame kúsky jahôd.
  4. Spodnú čas korpusu pokvapkáme 2 lyžicami griotky a potrieme smotanovou náplňou s jahodami. Položíme strednú časť korpusu, pokvapkáme 2 lyžicami griotky a potrieme smotanovou náplňou s čokoládou. Zakryjeme poslednou časťou korpusu a pokvapkáme 2 lyžicami griotky.
  5. Na ozdobenie ušľaháme smotanu na šľahanie s vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom dotuha. Potrieme povrch a okraje torty. Z čokolády vytvoríme hoblinky a obsypeme okraj torty. Jahody umyjeme, očistíme, nakrájame na plátky a tortu nimi ozdobíme.

 

TIP: Ak tortu pripravujeme pre deti, griotku vynecháme.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada