09.06.2017 17:43

Jahodová snehová torta

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Výnimočná jahodová torta si vyžaduje trpezlivosť pri príprave, ale stojí za to.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 3 žĺtky
  • 75 g cukru
  • štipka soli
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 75 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 100 g hladkej múky
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
Na sneh:
  • 3 bielky
  • 125 g cukru
  • 100 g mandľových plátkov

 

Na náplň:
  • 500 g čerstvých jahôd
  • 1 balíček tortového želé červeného
  • 200 ml vody
  • 2 zarovnané lyžice cukru
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky Smeta-fixu
  • 1 balíček vanilkového cukru

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, soľou, vanilínovým cukrom a maslom alebo margarínom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľaháme dohladka. Cesto rozdelíme do dvoch vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme.
  2. V mise vyšľaháme z bielkov a cukru tuhý sneh. Sneh rozdelíme na cesto do oboch foriem a uhladíme. Posypeme mandľovými plátkami. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 20 minút (1 forma).
  3. Korpusy necháme vychladnúť. Potom ich uvoľníme z formy. Jeden položíme na podnos a druhý ostrým nožom nakrájame na 16 častí.
  4. Na prípravu náplne jahody umyjeme a 8 väčších jahôd odložíme stranou. Zvyšok jahôd nakrájame na menšie kúsky. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale, ale len s 200 ml vody a 2 lyžicami cukru. Do želé vmiešame nakrájané jahody a necháme vychladnúť.
  5. Smotanu so Smeta-fixom a vanilkovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.
  6. Na korpus nanesieme želé s jahodami. Na povrch nanesieme šľahačku a uhladíme. Odložené jahody rozkrojíme a poukladáme po celom obvode na šľahačku. Nakrájaný korpus naukladáme na povrch torty v tvare vejára a až do podávania odložíme do chladničky. Pred podávaním môžeme tortu posypať práškovým cukrom.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada