05.04.2015 18:46

Jahňacie karí s jablkami

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Zaujímavý recept na karí jahňacinu upečenú v kombinácii s ovocím a medom. Alternatíva z jahňacieho mäsa, ktoré sa zvykne tradične konzumovať aj na Veľkú noc.

 

Ingrediencie:
  • 300 g jahňacieho stehna    
  • 1 veľká cibuľa   
  • 1 kyslejšie jablko   
  • polovica banánu   
  • 2 zarovnané lyžičky karí korenia  
  • soľ   
  • 1 lyžica medu  
  • 1 lyžica ríbezľového želé   
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
Príprava:

Jahňacie mäso nakrájame na rovnaké kúsky. Cibuľu olúpeme a pokrájame nadrobno. Jablko tiež olúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na kocky. Banán pokrájame na tenké kolieska. Jahňacie mäso posypeme soľou a karí korením a v jenskej mise dáme piecť. Potom primiešame cibuľu, jablko, banán, med a ríbezľové želé a zmes prikrytú dopečieme. Napokon jahňacie karí ochutíme citrónovou šťavou a hneď podávame. Vhodnou prílohou je ryža.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada