05.04.2015 18:46
Jahňacie karí s jablkami
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Zaujímavý recept na karí jahňacinu upečenú v kombinácii s ovocím a medom. Alternatíva z jahňacieho mäsa, ktoré sa zvykne tradične konzumovať aj na Veľkú noc.
Ingrediencie:
300 g jahňacieho stehna
- 1 veľká cibuľa
- 1 kyslejšie jablko
- polovica banánu
- 2 zarovnané lyžičky karí korenia
- soľ
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica ríbezľového želé
- 2 lyžice citrónovej šťavy
Príprava:
Jahňacie mäso nakrájame na rovnaké kúsky. Cibuľu olúpeme a pokrájame nadrobno. Jablko tiež olúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na kocky. Banán pokrájame na tenké kolieska. Jahňacie mäso posypeme soľou a karí korením a v jenskej mise dáme piecť. Potom primiešame cibuľu, jablko, banán, med a ríbezľové želé a zmes prikrytú dopečieme. Napokon jahňacie karí ochutíme citrónovou šťavou a hneď podávame. Vhodnou prílohou je ryža.
—————