01.10.2014 08:45

Jablkový závin

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Šťavnaté záviny so strúhanými jablkami i s makom alebo s orechmi.

 

Ingrediencie:
  • 220 g hladkej múky  
  • 140 g masla alebo tuku   
  • 100 ml smotany    
  • štipka soli  
Plnka:
  • 50 g strúhanky   
  • 50 g masla alebo tuku   
  • 1 kg jabĺk   
  • 100 g kryštálového cukru   
  • mletá škorica   
  • 50 g hrozienok  
  • 80 g orechov alebo 150 g maku

 

Príprava:

Do hladkej múky rozsekáme maslo alebo tuk, pridáme štipku soli a so smotanou zamiesime hladké cesto. Cesto rozdelíme na tri rovnaké diely, urobíme z nich šúľky a odložíme do chladničky do druhého dňa. Každý diel cesta potom rozvaľkáme na tenko, posypeme opraženou strúhankou a postrúhanými jablkami, cukrom, škoricou, hrozienkami a posekanými či pomletými orechmi alebo pomletým makom. Zmes potom pokvapkáme dobre roztopeným maslom, a cesto s plnkou skrútime ako ťahaný závin a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Záviny pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 20 minút. Upečený ich posypeme práškovým cukrom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada