09.03.2014 08:39

Jablkový puding so šľahačkou

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Teplý jablkový dezert s orechmi a s kandizovaným ovocím.

 

Ingrediencie:
  • 500 g kyslastých jabĺk 
  • 100 g práškového cukru  
  • 60 g orechov   
  • 60 g piškótových omrvín    
  • 1 citrón    
  • 50 g kandizovaného ovocia   
  • 50 g masla   
  • 200 ml sladkej smotany na šľahačku
Príprava:

Olúpané jablká postrúhame. Ohňovzdornú misu vymastíme, vysypeme strúhankou a dáme do nej väčšiu polovicu postrúhaných jabĺk. Posypeme cukrom, mletými orechmi, piškótovými omrvinkami, pokvapkáme citrónovou šťavou, potom uložíme vrstvu posekaného kandizovaného ovocia a na záver vrstvu jabĺk. Polejeme rozpusteným maslom a vo vyhriatej rúre pečieme pomaly asi hodinu. Upečený a vychladnutý puding ozdobíme šľahačkou a kandizovaným ovocím.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada