Jablkový pie s vanilkovou omáčkou
Varenie – Recepty – Múčniky
Jablkový dezert, ktorým s trochou trpezlivosti uspokojíme aj náročných fajnšmekrov.
Ingrediencie:
Na cesto:
4 vajcia
- 60 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 50 g hladkej múky
Na náplň:
- 8 olúpaných jabĺk
- 20 g cukru
- 1 balíček škoricového cukru
Na posypanie a poliatie:
- 50 g cukru
- 50 g masla
- 80 g hladkej múky
- 1 balíček pudingu s vanilkovo-smotanovou príchuťou
- 500 ml mlieka
- 40 g cukru
Príprava:
Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Zľahka vmiešame múku a rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 10 minút. Olúpané jablká nakrájame na kocky a dusíme s cukrom a škoricovým cukrom domäkka. Na posypanie ručne zmiešame cukor, maslo a múku, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a při teplote 180°C pečieme asi 10 minút do chrumkava. Z vychladnutej piškóty vykrajujeme formičkou kolieska, formičku necháme okolo piškóty, naplníme jablkami a posypeme vychladnutou mrveničkou. Formičku odstránime až potom. Rovnako pripravíme všetky kolieska. Pred podávaním polejeme horúcim vanilkovo-smotanovým pudingom.
FOTO: droetker
—————