04.10.2013 14:32

Jablkový koláč

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Tradičný koláč, ktorý chutí rovnako dobre s jablkami jako s hruškami alebo slivkami.

 

Ingrediencie:
Na náplň:
  • 1 kg jabĺk
  • 2 balíčky škoricového cukru
Na cesto:
  • 300 g polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 2 vajcia
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 200 ml mlieka

 

Príprava:

Na prípravu náplne jablká umyjeme, olúpeme, nastrúhame a zmiešame so škoricovým cukrom. Na prípravu cesta ručne vypracujeme v mise z múky, cukru, vanilínového cukru a masla alebo margarínu mrveničku. Z mrveničky odoberieme asi 4 vrchovaté lyžice, ktoré odložíme bokom a do zvyšku zmesi pridáme vajcia, kypriaci prášok a mlieko. Všetky suroviny dobre ručne vymiešame dohladka. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrch poukladáme jablká a posypeme mrveničkou. Vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme 30 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

 

TIP: Namiesto jabĺk môžeme použiť napr. hrušky, slivky alebo kompótované marhule.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada