Jablkové želé s limetkou a mätou
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Jablkové želé s príchuťou mäty môžeme ponúknuť aj náročnejším gurmánom k palacinkám alebo dezertu.
Ingrediencie:
1 l 100 % jablkovej šťavy
- 3 stonky mäty
- 1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr.Oetker
- 500 g cukru
- kôra z 2 chemicky neošetrených limetiek
Príprava:
Vo veľkom hrnci privedieme do varu jablkovú šťavu s opláchnutou mätou, necháme povariť asi 2 minúty a potom odložíme zo sporáka. Zo šťavy odstránime mätu. Obsah balíčka Gelfix Extra 2:1 zmiešame s dvomi PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Pridáme limetkovú kôru a varíme ešte 1 minútu. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve zvareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Poháre počas chladnutia niekoľkokrát obrátime, aby sa limetková kôra dobre rozptýlila.
TIP: Limetky pred olúpaním opláchneme horúcou vodou. Potom olúpeme tenkú vrstvu kôry a nakrájame na veľmi jemné prúžky.
Stačí na: asi 3 poháre à 375 ml
Doba prípravy: asi 10 minút
FOTO: droetker
—————