09.08.2016 16:45
Jablkové želé s kúskami hrušiek
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Chutné želé pre milovníkov jabĺk a hrušiek.
Ingrediencie:
1 vanilkový struk
- 800 ml jablkovej šťavy
- 200 g hrušiek (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky)
- 1 balíček Gelfixu Extra 2:1
- 500 g cukru
Príprava:
- Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a nožom vyškrabeme dreň.
- Vo väčšom hrnci premiešame šťavu s kúskami hrušiek a vanilkovou dreňou.
- Obsah balíčka Gelfixu zmiešame s 2 lyžicami cukru a pridáme do zmesi. Zmes za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Potom ju odstavíme.
- Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 lyžičky práve prevareného želé. Ak je želé po vychladnutí málo tuhé, vmiešame ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
- Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP: Aby boli kúsky hrušiek v želé rovnomerne rozložené, počas chladnutia poháre niekoľkokrát otočíme.
FOTO: droetker
—————