09.08.2016 16:45

Jablkové želé s kúskami hrušiek

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Chutné želé pre milovníkov jabĺk a hrušiek.

 

Ingrediencie:
  • 1 vanilkový struk
  • 800 ml jablkovej šťavy
  • 200 g hrušiek (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky)
  • 1 balíček Gelfixu Extra 2:1
  • 500 g cukru
Príprava:
  1. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a nožom vyškrabeme dreň.
  2. Vo väčšom hrnci premiešame šťavu s kúskami hrušiek a vanilkovou dreňou.
  3. Obsah balíčka Gelfixu zmiešame s 2 lyžicami cukru a pridáme do zmesi. Zmes za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Potom ju odstavíme.
  4. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 lyžičky práve prevareného želé. Ak je želé po vychladnutí málo tuhé, vmiešame ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
  5. Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
     

TIP: Aby boli kúsky hrušiek v želé rovnomerne rozložené, počas chladnutia poháre niekoľkokrát otočíme.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada