01.11.2013 09:30

Jablkové tiramisu

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Netradičné tiramisu s jablkami môžeme pokojne ponúknuť aj náročným hosťom.

 

Ingrediencie:
Na jablkovú náplň:
  • 130 g hrozienok
  • 50 ml rumu
  • 800 g jabĺk
  • 100 g cukru
  • 1 lyžička citrónovej arómy
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 balíček (á 40 g) zlatého klasu
  • 100 ml jablkovej šťavy
  • 2 balíčky škoricového cukru
  • 50 g mandľových hranolčekov
Na tvarohovú náplň:
  • 400 g nátierkového masla bez príchute
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • Na korpus:
  • 240 g medových plátov
  • 6 PL jablkovej šťavy
Na korpus:
  • 240 g medových plátov
  • 6 PL jablkovej šťavy
Na mandľový krokant:
  • 3 PL cukru
  • 50 g mandľových hranolčekov

 

Príprava:

Na prípravu náplne namočíme hrozienka na 2 hodiny do rumu. Jablká umyjeme, olúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na malé kocky a podusíme s cukrom, arómou a vanilínovým cukrom asi 5 minút. Zlatý klas rozmiešame v jablkovej šťave, pridáme k poduseným jablkám a krátko povaríme. Hrniec odstavíme zo sporáka. Pridáme hrozienka, škoricový cukor a mandle. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Na prípravu tvarohovej náplne ručne vymiešame nátierkové maslo, tvaroh a vanilkový cukor dohladka. Na prípravu korpusu vyložíme dno formy alebo plechu medovými plátmi a pokropíme jablkovou šťavou. Jablkovú náplň rovnomerne nanesieme na medové pláty. Na jablkovú náplň rozotrieme tvarohovú náplň. Múčnik uložíme minimálne na 4 hodiny do chladničky, najlepšie však cez noc. Na prípravu krokantu necháme za stáleho miešania na miernom ohni skaramelizovať cukor do medovej farby. Odstavíme zo sporáka a vmiešame mandle. Krokant vysypeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť a stvrdnúť. Tvrdý krokant zakryjeme papierom na pečenie a váľkom podrvíme na malé kúsky. Hotové tiramisu pred podávaním ozdobíme krokantom.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada