28.09.2015 10:30

Jablkové rezy so šľahačkou

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Rezy s jablkami a s plnkou pudingovo-šľahačkovou plnkou.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 50 g cukru
  • ½ lyžičky soli
  • 150 ml mlieka
  • 100 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na náplň:
  • 500 g kyslejších olúpaných a nastrúhaných jabĺk
  • 100 g zmäknutého masla
  • 100 g cukru
  • 1 balíček (40 g) Zlatého klasu
  • 2 vajcia
  • 250 ml smotany na šľahanie

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme mlieko a maslo alebo margarín. Vareškou ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na stenu nádoby. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.
  2. Cesto rozvaľkáme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie.
  3. Na prípravu náplne olúpeme jablká, vykrojíme jadrovníky a nastrúhame na hrubšom strúhadle.
  4. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom do peny. Pridáme pudingový prášok a žĺtky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku a sneh zľahka vmiešame do zmesi.
  5. Nastrúhané jablká rozložíme na cesto a potrieme náplňou. Vložíme do rúry predhriatej na 180 ºC a pečieme asi 25 minút.
  6. Ešte teplý múčnik pocukrujeme. Vychladnutý krájame na rezy.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada