22.11.2016 23:21

Jablková torta s mascarpone

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Skúste raz tortu trochu inak – cesto s jablkovou vrstvou a ešte ďalšou, do ktorej je zamiešané lahodné mascarpone.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 130 g polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do perníka
  • 1 lyžička preosiateho kakaa
  • 50 g cukru
  • 75 ml mlieka
  • 50 ml oleja
  • 1 vajce
Na náplň:
  • 400 g ošúpaných a na kúsky nakrájaných jabĺk
  • 50 g cukru
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • 100 ml vody
  • 2 ks Zlatého klasu Premium
  • 300 ml vody
  • 400 ml mlieka
  • 35 g cukru
  • 250 g mascarpone
  • 1 balíček želatínového stužovača
  • 100 ml vody

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom do perníka, kakaom a cukrom. Pridáme mlieko, olej a vajce a všetko dôkladne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy (ø 26 cm). Vložíme do predhriatej rúry na 170 °C a pečieme asi 15 minút. Korpus necháme vychladnúť.
  2. Jablká vložíme do hrnca. Pridáme cukor, škoricu, zalejeme 100 ml vody a podusíme, aby jablká zmäkli. Zlatý klas rozmiešame vo vode, nalejeme na jablká a ešte asi 1 minútu povaríme. Necháme mierne vychladnúť a potom nanesieme na korpus.
  3. Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť. Do misy vložíme mascarpone, pridáme Zlatý klas a elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme dohladka. Želatínový stužovač zmiešame s vodou podľa a ihneď vmiešame do náplne. Túto náplň nanesieme na jablkovú náplň, uhladíme a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

 

TIP: Namiesto 1 tortovej formy môžeme použiť 4 vykrajovacie formy.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada