17.11.2011 17:24

Jablká v lístkovom ceste

Varenie - Recepty – Múčniky

 

Ochutené polovice jablka oblečené do krehkého lístkového cesta. Kto by odolal?

 

Ingrediencie:
  • balíček lístkového cesta   
  • 5 menších jabĺk   
  • 100 g cukru    
  • voda    
  • 100 ml bieleho vína  
  • 100 g hrozienok 
  • pár mandlí

 

Príprava:

Jablká ošúpeme, prepolíme a vyrežeme jadrovníky. Vodu, víno a cukor zvaríme a do nálevu vložíme polovice jabĺk. Necháme ich povariť, ale iba trochu, nesmú byť rozvarené, iba mierne zmäknuté a napité chuťou sirupu. Medzitým si rozvaľkáme lístkové cesto na hrúbku asi 3 mm a nakrájame ho na väčšie štvorce. Uvarené jablkové polovice vyberieme, necháme odkvapkať a do stredu každej dáme pár hrozienok. Takto ich uložíme do stredu každého štvorca, ktorého rohy preložíme cez jablko a všetky napokon prepichneme mandľou až k jablku, aby sa porcie pri pečení naotvárali. Preložíme ich na plech, potrieme žĺtkom a v dobre vyhriatej rúre upečieme do zlatista. Napokon posypeme práškovým cukrom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada