Inšpiratívne grilované špeciality s Mecomom
Varenie – Príprava jedál
Aj vy radi grilujete a na pripravené dobroty zvyknete pozvať priateľov? Určite ocenia fantáziu a nové chute, ktoré im ponúknete. Skúste špeciality od Mecomu. Napríklad bavorské klobásky, ktorých chuť je zdôraznená horčicou a zelerom.
Vďaka tomu si môžete originálne bavorské chute vychutnať aj doma na Slovensku. Nič nepokazíte, ak ku klobáskam zvolíte ako prílohu jemne opečenú kyslú kapustu alebo ľahký zemiakový šalát s cibuľkou a horčicovým dressingom. Ak chcete viac experimentovať, odporúčame ku klobáskam voliť ťažšie chute ako napríklad modrý syr, cheddar, chren, prípadne jedlo doplniť opečenými orechmi alebo hríbmi. Najjednoduchší spôsob ako vytvoriť zaujímavé a pritom jednoduché klobáskové jedlo plné chutí, je pripraviť si hotdogy. Takto dokážete vyčarovať originálne servírovanie, ktoré si každý dokáže prispôsobiť podľa vlastných chuťových preferencií.
Hotdogy s cheddarom a Mecom Gril párty klobáskami
Na prípravu budeme potrebovať:
- 1 balenie Mecom Gril párty bavorských klobások
- 50 g Mecom Oravskej slaniny
- 4 malé bagetky
- 6 hnedých šampiňónov
- 50 g syr cheddar
Dressing:
- 2 PL majonézy
- 1 ČL horčice
- štipka čierneho korenia
Postup:
Bagetky si zhora vykrojíme do písmena “V”, čím sa nám vytvorí priestor, do ktorého uložíme klobásku aj s ostatnými surovinami. Bagetky si ogrilujeme, posypeme vnútro cheddarom a necháme roztopiť. Slaninku nakrájame na drobno, šampiňóny nakrájame na plátky a ogrilujeme. Klobásky pomaly grilujeme pri miernej teplote. Na dressing zmiešame majonézu, horčicu a trošku čierneho mletého korenia. Vnútro bagetky následne potrieme dressingom, pridáme klobásku, šampiňóny a slaninku. Na záver môžeme ešte hotdog opäť posypať cheddarom a zapiecť. Dobrú chuť!
FOTO: archív, www.pixabay.com
—————