22.11.2016 21:45

Inšpirácie na netradičné pohostenie

Varenie – Príprava jedál

 

Nechcete ponúknuť svojim hosťom ako vždy šunkové chlebíčky a slané tyčinky? Môžete skúsiť nové recepty, ktorých autorom je Michal Suchánek, hlavný kuchár spoločnosti La Lorraine a šéfkuchár nového blogu o pečive dochrumkava.sk. Tieto kanapky môžete pripraviť aj na silvestrovskú zábavu.

 

Kanapky z celozrnnej bagety Caprese

Ingrediencie:
  • celozrnné bagety so záparou a ovsenými vločkami
  • cca 100 g bazalky (veľké balenie/kvetináč)
  • nesolené lúpané mandle
  • cca 80 g parmezánu alebo syra Grand Moravia
  • 1,5 dcl olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ a čierne korenie
  • cca 0,5 kg cherry paradajok
  • cca 0,5 kg baby mozzarelly
  • 2 balenia neochuteného nátierkového masla
  • 1 polievková lyžica majonézy
  • 1 polievková lyžica dijónskej horčice
Postup:                                                                                                                                                         

Bazalku, mandle, syr, cesnak, olivový olej, soľ a čierne korenie rozmixujeme tyčovým mixérom na jemnú kašu – pesto. Nátierkové maslo vymiešame spolu s dijónskou horčicou a majonézou. Kolieska bagiet zľahka potrieme nátierkou a obložíme striedavo kolieskami mozzarelly a paradajok. Pomocou kávovej lyžičky dozdobíme pestom.

 

Kanapky z celozrnnej bagety s hráškovým pyré

Ingrediencie:
  • celozrnné bagety so záparou a ovsenými vločkami
  • 1 kg mrazeného hrášku
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 malá cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 kávová lyžička olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 100 g jemne nastrúhaného parmezánu
  • cca 10 ks prepeličích vajec
  • 200 g plátkov poctivej slaniny
Postup:

Cibuľku a cesnak nakrájame na malé kocky a na masle spolu s olivovým olejom restujeme, pridáme hrášok a dáme na cca 8 min. povariť. Dochutíme soľou a čiernym korením. Necháme vychladnúť, pridáme parmezán a rozmixujeme dohladka tyčovým mixérom. Na kolieska nakrájame bagety
a ozdobným cukrárskym vreckom nanášame zmes, dozdobíme na plátky nakrájaným vareným prepeličím vajíčkom a kúskami upraženej slaniny.

 

Kanapky z celozrnnej bagety s tekvicovým pyré

Ingrediencie:
  • celozrnné bagety so záparou a ovsenými vločkami
  • 1–1,2 kg oranžovej tekvice (ideálne hokkaido)
  • olivový olej
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 kávová lyžička rímskej rasce
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 kávová lyžička trstinového cukru
  • cca 300 g kvalitnej sušenej tenšej paprikovej klobásky
  • reďkvičky
Postup:

Tekvicu olúpeme a očistíme od semien, cibuľu tiež, všetko nakrájame na menšie kúsky, dáme na papier na pečenie, ktorým sme vystlali plech. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme rímskou rascou a cukrom. Všetko na plechu poriadne premiešame a dáme do predhriatej trúby piecť na cca 180°C do zmäknutia (asi 10–15 minút). Po vychladnutí všetko poctivo rozmixujeme na hladké pyré. Cukrárskym vreckom dekorujeme kolieska nakrájanej bagety, dozdobíme kolieskom klobásky a reďkvičkami. Môžeme pridať koriandrovú vňať.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: www.dochrumkava.sk

 

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada