16.06.2015 16:40

Indická omáčka

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Klasická omáčka z indickej kuchyne, ktorá sa podáva k mäsovým a ryžovým jedlám.

 

Ingrediencie:
  • 250 g mrkvy očistenej a nastrúhanej nahrubo
  • 250 g cukety očistenej a nastrúhanej nahrubo
  • 400 g jabĺk očistených a nastrúhaných nahrubo
  • 200 g červenej papriky očistenej a nakrájanej na malé kúsky
  • 250 g cibule očistenej a nakrájanej na malé kúsky
  • 400 g rajčinového pretlaku
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 2 lyžičky kurkumy
  • 2 lyžičky karí korenia
  • 1 lyžička mletej rímskej rasce
  • 3 lyžičky soli
  • 1 balíček Gelfixu Extra 2:1
  • 150 g cukru
Príprava:
  1. Vo väčšom hrnci premiešame mrkvu s cuketou, jablkami, paprikou a cibuľou. Pridáme pretlak, kokosové mlieko, kurkumu, karí, rascu a soľ. Obsah balíčka Gelfix Extra zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do zmesi. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
  2. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme.
  3. Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Starostlivo uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

TIPY:
  • Pre milovníkov zázvoru pridáme 1 zarovnanú lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru.
  • Omáčku podávame ohriatu k mäsu a ryži.
  • Trvanlivosť omáčky je asi 3 mesiace.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada