16.06.2015 16:40
Indická omáčka
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Klasická omáčka z indickej kuchyne, ktorá sa podáva k mäsovým a ryžovým jedlám.
Ingrediencie:
250 g mrkvy očistenej a nastrúhanej nahrubo
- 250 g cukety očistenej a nastrúhanej nahrubo
- 400 g jabĺk očistených a nastrúhaných nahrubo
- 200 g červenej papriky očistenej a nakrájanej na malé kúsky
- 250 g cibule očistenej a nakrájanej na malé kúsky
- 400 g rajčinového pretlaku
- 400 ml kokosového mlieka
- 2 lyžičky kurkumy
- 2 lyžičky karí korenia
- 1 lyžička mletej rímskej rasce
- 3 lyžičky soli
- 1 balíček Gelfixu Extra 2:1
- 150 g cukru
Príprava:
- Vo väčšom hrnci premiešame mrkvu s cuketou, jablkami, paprikou a cibuľou. Pridáme pretlak, kokosové mlieko, kurkumu, karí, rascu a soľ. Obsah balíčka Gelfix Extra zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do zmesi. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
- Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme.
- Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Starostlivo uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIPY:
- Pre milovníkov zázvoru pridáme 1 zarovnanú lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru.
- Omáčku podávame ohriatu k mäsu a ryži.
- Trvanlivosť omáčky je asi 3 mesiace.
FOTO: droetker
—————