13.06.2011 21:46
Hydinový šalát s pomarančom
Varenie – Recepty – Studený bufet
Občas môžeme skúsiť aj netradičné spojenie. Kúsky pečeného kurčaťa a ovocia prepojí smotana i worcesterská omáčka.
Ingrediencie:
250 g pečeného kurčaťa
- 200 g pomarančov
- 200 g jabĺk
- 200 ml smotany
- soľ
- worcesterská omáčka
- citrón
- zelená petržlenová vňať
Príprava:
Upečené a vychladnuté kurča vykostíme, stiahneme z neho kožu a mäso pokrájame na menšie kúsky. Pomaranče olúpeme, rozdelíme na mesiačiky a dužinu rozdelíme na menšie kúsky. Jablká očistíme a pokrájame. Kurča s pomarančmi a jablkami zmiešame, ochutíme worcesterskou omáčkou, soľou, citrónovou šťavou a postrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme vyšľahanú smotanu, pokrájanú petržlenovú vňať a zľahka premiešame.
—————