06.11.2013 07:34

Hydinový aspik

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Hydinový vývar si pripravíme ako polotovar, z ktorého neskôr pripravujeme rôzne studené pochúťky.

 

Ingrediencie:

  • 750 krídiel, kože, behákov a kostí z hydiny   
  • 200 g koreňovej zeleniny  
  • 2 cibule    
  • 30 g želatíny  
  • celé čierne korenie  
  • ocot  
  • soľ

Príprava:

Očistené kuracie beháky, krídla, kožu a kosti vložíme do 2 litrov studenej vody a dáme variť. Po pol hodine pridáme očistenú koreňovú zeleninu, cibule, korenie a soľ a pomaly varíme aspoň 2 hodiny. Ak je vývar kalný, vyčistíme ho snehom vyšľahaným z 2 bielkov, ktorý pridáme do precedeného vývaru zbaveného tukovej vrstvy. Sneh rozmiešame metličkou a vývar zohrievame pri miernej teplote. Vyčistený horúci vývar precedíme tentoraz cez čistú hustú utierku alebo plátno, ktoré sme namočili v studenej vode. Vývar ešte povaríme, pridáme želatínu a trochu octu a odložíme na chladné miesto, kde ho necháme stuhnúť. Pred použitím ho pri miernej teplote roztopíme a vo vlažnom stave ním zalievame mäso, vajcia či zeleninu.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada