26.01.2017 17:07

Huspenina

Varenie – Recepty – Mäso a ryby



Tradičné studené jedlo, ktoré sa zvykne variť najmä v zimnom období.


Ingrediencie:
  • 2 bravčové kolená  
  • 1 až 2 bravčové paprčky   
  • 300 g koreňovej zeleniny   
  • cibuľa    
  • 2 lyžice octu    
  • soľ
  • bobkový list   
  • celé čierne korenie
Príprava:
 

Kolená a paprčky (tie sú garanciou pevnejšieho aspiku, ak máme radšej jemnejší, paprčku dáme len jednu) vložíme do vody a varíme. Po chvíli pridáme celé čierne korenie, bobkový list, soľ, očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler) a celú cibuľu. Keď je mäso už mäkké, kolená a paprčky vyberieme a vývar prevaríme s 2 lyžicami octu. Mäso potom oberieme, domäkka uvarenú kožu pokrájame, ale mastné časti z nej radšej odstránime. Kúsky mäsa a kože poukladáme do hlbokých tanierov a zalejeme precedeným vývarom. No huspeninu môžeme umiestniť aj do väčšej jenskej misy, z ktorej budeme stuhnutú huspeninu odkrajovať. Huspeninu necháme do druhého dňa v chladničke. Podávame pokvapkanú octom a posypanú pokrájanou cibuľkou.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada