Hubové ražniči
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Ražniči s prídavkom húb má výnimočnú chuť a vôňu prírody.
Ingrediencie:
10 húb, najlepšie dubákov
- 3 cibule
- 300 g bravčového mäsa
- 150 g údenej slaniny
- 5 zemiakov
- mletá červená papriky
- soľ
- gulášové korenie
- olej
Príprava:
Huby (pevnejšie druhy) nakrájame na hrubšie plátky, mäso i slaninu pokrájame na medailóniky a očistené zemiaky s cibuľou na kolieska. Všetky ingrediencie posypeme soľou, gulášovým korením a červenou paprikou. Potom na kovové ihly alebo drevené špajdle napichujeme striedavo kúsky húb, zemiakov, cibule, slaninky a mäsa, kým všetky potraviny neminieme. Ražniči potom zbalíme do vymasteného alobalu, uložíme na pekáč a pečieme asi 30 minút. Potom alobal otvoríme ražniči necháme ešte na 5 minút dopiecť, aby chytili farbu. Podávame s chlebom a s majonézovou omáčkou ochutenou cesnakom.
TIP: Namiesto bravčového mäsa môžeme použiť aj kuracie alebo hrubšie nakrájanú šunku.
—————