14.07.2014 12:04

Hubové ražniči

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Ražniči s prídavkom húb má výnimočnú chuť a vôňu prírody.

 

Ingrediencie:
  • 10 húb, najlepšie dubákov  
  • 3 cibule  
  • 300 g bravčového mäsa 
  • 150 g údenej slaniny 
  • 5 zemiakov  
  • mletá červená papriky    
  • soľ   
  • gulášové korenie    
  • olej
Príprava:

Huby (pevnejšie druhy) nakrájame na hrubšie plátky, mäso i slaninu pokrájame na medailóniky a očistené zemiaky s cibuľou na kolieska. Všetky ingrediencie posypeme soľou, gulášovým korením a červenou paprikou. Potom na kovové ihly alebo drevené špajdle napichujeme striedavo kúsky húb, zemiakov, cibule, slaninky a mäsa, kým všetky potraviny neminieme. Ražniči potom zbalíme do vymasteného alobalu, uložíme na pekáč a pečieme asi 30 minút. Potom alobal otvoríme ražniči necháme ešte na 5 minút dopiecť, aby chytili farbu. Podávame s chlebom a s majonézovou omáčkou ochutenou cesnakom.

 

TIP: Namiesto bravčového mäsa môžeme použiť aj kuracie alebo hrubšie nakrájanú šunku.

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok



Kontakt

magazín Doma a Rada