01.08.2015 07:30

Hruškovo-pomarančový džem

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Džem, v ktorom sa výborne prepája chuť hrušiek a pomaranča.

 

Ingrediencie:
  • 600 g hrušiek olúpaných a najemno nastrúhaných
  • 500 ml 100% pomarančového džúsu
  • 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1
Príprava:
  1. Do veľkého hrnca vložíme hrušky, zalejeme džúsom a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  2. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj.
  3. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

TIPY:

  • Chuť džemu môžeme zjemniť pridaním 5 ks klinčekov.
  • Po uvarení pred naliatím do pohárov odporúčame klinčeky z džemu vybrať.
  • Džem sa výborne hodí k palacinkám.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada