01.08.2015 07:30
Hruškovo-pomarančový džem
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Džem, v ktorom sa výborne prepája chuť hrušiek a pomaranča.
Ingrediencie:
600 g hrušiek olúpaných a najemno nastrúhaných
- 500 ml 100% pomarančového džúsu
- 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1
Príprava:
- Do veľkého hrnca vložíme hrušky, zalejeme džúsom a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj.
- Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIPY:
- Chuť džemu môžeme zjemniť pridaním 5 ks klinčekov.
- Po uvarení pred naliatím do pohárov odporúčame klinčeky z džemu vybrať.
- Džem sa výborne hodí k palacinkám.
FOTO: droetker
—————