17.08.2013 10:51

Hruškovo-marhuľový džem

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Džem s chuťou hrušiek a marhúľ pripomína blížiacu sa jeseň.

 

Ingrediencie:
  • 80 g mletých lieskových orieškov
  • 700 g odkôstkovaných marhúľ
  • 300 g olúpaných hrušiek zbavených jadrovníkov
  • 1 balíček Gelfixu Super 3:1 Dr.Oetker
  • 350 g cukru

 

Príprava:

Mleté oriešky za stáleho miešania opražíme na suchej panvici do hneda. Marhule nakrájame na kúsky. Hrušky nakrájame na kúsky a ponorným mixérom rozmixujeme. Do veľkého hrnca vložíme kúsky marhúľ a rozmixované hrušky. Obsah balíčka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Pred ukončením varu pridáme pražené oriešky. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve zvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.  Pridaním orieškov sa trvanlivosť džemu skráti maximálne na 4 mesiace.

 

TIP: Pri pražení orieškov dávame pozor, aby príliš nestmavli, mohli by zhorknúť.

 

Stačí na: 3 poháre à 375 ml

Doba prípravy: asi 30 minút

 

FOTO: droetker 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada