14.12.2017 08:40
Hruškovo-levanduľový dezert
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Dezertu s hruškami nechýba ani škorica ani med, typické prísady vianočných sladkostí.
Ingrediencie:
Na ozdobenie:
4 hrušky
- 500 ml bieleho suchého vína
- 250 ml vody
- šťava z 1 citróna
- 2 kúsky celej škorice
- 3 lyžice tekutého medu
- 200 g maslových sušienok
- zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné
Na dezert:
- 1 balíček pudingu Premium Hruška & Levanduľa
- 500 ml plnotučného mlieka
- 40 g cukru
Príprava:
- Na ozdobenie hrušky umyjeme a olúpeme. Potom ich rozkrojíme na polovice a odstránime jadrovníky. Štyri polovice hrušiek necháme vcelku a zvyšok nakrájame na menšie kúsky. Do hrnca nalejeme víno, vodu a šťavu z citróna. Pridáme škoricu a med a povaríme asi 5 minút. Do sirupu vložíme všetky hrušky a na miernom ohni ich pod pokrievkou povaríme asi 10 minút. Polovice hrušiek zo sirupu opatrne vyberieme a necháme vychladnúť. Ostrým nožom ich
- nakrojíme tak, aby vznikli vejáriky. Zvyšné kúsky hrušiek necháme v sirupe macerovať, kým nevychladnú.
- Maslové sušienky rozdrvíme pomocou váľka.
- Na prípravu dezertu uvaríme pudingový prášok s mliekom a cukrom podľa návodu na obale.
- Do pohárov striedavo vrstvíme sušienky, kúsky hrušiek a uvarený, ešte teplý puding. Povrch dozdobíme pripravenými vejárikmi z hrušiek, sušienkami a zlatým zdobením.
TIP: Dezert môžeme ozdobiť šľahačkou v prášku a ovocím.
FOTO: droetker
—————