14.12.2017 08:40

Hruškovo-levanduľový dezert

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Dezertu s hruškami nechýba ani škorica ani med, typické prísady vianočných sladkostí.

 

Ingrediencie:
Na ozdobenie:
  • 4 hrušky
  • 500 ml bieleho suchého vína
  • 250 ml vody
  • šťava z 1 citróna
  • 2 kúsky celej škorice
  • 3 lyžice tekutého medu
  • 200 g maslových sušienok
  • zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné
Na dezert:
  • 1 balíček pudingu Premium Hruška & Levanduľa
  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 40 g cukru

 

Príprava:
  1. Na ozdobenie hrušky umyjeme a olúpeme. Potom ich rozkrojíme na polovice a odstránime jadrovníky. Štyri polovice hrušiek necháme vcelku a zvyšok nakrájame na menšie kúsky. Do hrnca nalejeme víno, vodu a šťavu z citróna. Pridáme škoricu a med a povaríme asi 5 minút. Do sirupu vložíme všetky hrušky a na miernom ohni ich pod pokrievkou povaríme asi 10 minút. Polovice hrušiek zo sirupu opatrne vyberieme a necháme vychladnúť. Ostrým nožom ich
  2. nakrojíme tak, aby vznikli vejáriky. Zvyšné kúsky hrušiek necháme v sirupe macerovať, kým nevychladnú.
  3. Maslové sušienky rozdrvíme pomocou váľka.
  4. Na prípravu dezertu uvaríme pudingový prášok s mliekom a cukrom podľa návodu na obale.
  5. Do pohárov striedavo vrstvíme sušienky, kúsky hrušiek a uvarený, ešte teplý puding. Povrch dozdobíme pripravenými vejárikmi z hrušiek, sušienkami a zlatým zdobením.

 

TIP: Dezert môžeme ozdobiť šľahačkou v prášku a ovocím.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada