29.10.2017 16:43
Hruškové pyré s vanilkou
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Hruškové pyré je dobrou konzervovanou verziou tohto jesenného ovocia.
Ingrediencie:
1 kg hrušiek (olúpaných a nakrájaných na kúsky)
- 1 balenie Vanilkového struku „Bourbon“
- šťava z 1 citróna
- 1 balíček Gelfixu Super 3:1
- 350 g cukru
Príprava:
- Na prípravu pyré vložíme do väčšieho hrnca kúsky hrušiek a rozmixujeme ich ponorným mixérom. Vanilkový struk po dĺžke rozkrojíme a vložíme do hrnca. Pridáme šťavu z citróna.
- Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 lyžice cukru a pridáme do hrnca. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Na tanierik kvapneme 1-2 lyžičky práve uvareného pyré. Ak je pyré po vychladnutí málo tuhé, vmiešame 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
- Odoberieme struk a prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP: Ak sú hrušky veľmi tvrdé, krátko ich povaríme s 200 ml vody a potom rozmixujeme.
FOTO: droetker
—————