29.10.2017 16:43

Hruškové pyré s vanilkou

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Hruškové pyré je dobrou konzervovanou verziou tohto jesenného ovocia.

 

Ingrediencie:
  • 1 kg hrušiek (olúpaných a nakrájaných na kúsky)
  • 1 balenie Vanilkového struku „Bourbon“
  • šťava z 1 citróna
  • 1 balíček Gelfixu Super 3:1
  • 350 g cukru
Príprava:
  1. Na prípravu pyré vložíme do väčšieho hrnca kúsky hrušiek a rozmixujeme ich ponorným mixérom. Vanilkový struk po dĺžke rozkrojíme a vložíme do hrnca. Pridáme šťavu z citróna.
  2. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 lyžice cukru a pridáme do hrnca. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  3. Na tanierik kvapneme 1-2 lyžičky práve uvareného pyré. Ak je pyré po vychladnutí málo tuhé, vmiešame 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
  4. Odoberieme struk a prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIP: Ak sú hrušky veľmi tvrdé, krátko ich povaríme s 200 ml vody a potom rozmixujeme.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada