18.03.2016 11:27

Hroznové vrkôčiky

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Koláčiky z kysnutého cesta zatočené v tvare vrkôčikov s pudingovou náplňou s bobuľami hrozna.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 450 g hladkej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 1 zarovnaná lyžička soli
  • 75 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 175 ml vlažného mlieka
  • 100 g rozpusteného masla
  • 1 vajce
  • 1 bielok
Na náplň:
  • 1 balíček Zlatého klasu
  • 300 ml mlieka
  • 50 g cukru

 

Na potretie:
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžica mlieka

 

Na ozdobenie:
  • 400 g hrozna bez jadierok
  • 1 balíček Tortového želé číreho
  • 250 ml vody
  • 2 zarovnané lyžice cukru

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo, vajce a bielok a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
  2. Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas podľa návodu na obale, ale s 300 ml mlieka a 50 g cukru a necháme vychladnúť.
  3. Z vykysnutého cesta na pomúčenej pracovnej ploche vytvoríme valček a nakrájame ho na 12 rovnakých dielov. Každý diel rozdelíme na 3 menšie diely a vytvoríme valčeky dlhé asi 15 cm. Z troch valčekov upletieme vrkoč, jeho konce spojíme a nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Venčeky potrieme pomocou štetca alebo pierka žĺtkom rozšľahaným v mlieku. Do každého venčeka nanesieme náplň. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 15 minút.
  4. Venčeky necháme vychladnúť.
  5. Na ozdobenie nanesieme hrozno do stredu venčekov. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a venčeky ním pomocou štetca alebo pierka potrieme.

 

TIP: Venčeky môžeme podávať so šľahačkou.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada