28.07.2012 11:26
Hríbové omelety
Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá
Omelety na chatársky spôsob. Čerstvo nazbierané hríby môžu byť hlavnou ingredienciou chutnej plnky.
Ingrediencie:
5 vajec
- 4 lyžice oleja
- 2 lyžice mlieka
- 160 g hríbov
- olej
- 1 väčšia cibuľa
- mleté čierne korenie
- soľ
Príprava:
Najprv si pripravíme hríbovú plnku. Na oleji opražíme posekanú cibuľu a pridáme umyté a pokrájané hríby, ktoré okoreníme a osolíme. Podliate trochou vody dusíme. Hotové budú, keď zmäknú a zbytočná šťava sa vyparí. Vajcia rozšľaháme s mliekom a trochou soli a na vymastenej rozohriatej panvici pečieme postupne omelety. Tie potom plníme hríbovou plnkou a ozdobíme šalátom a paradajkami.
—————