17.05.2019 18:42

Hrášková polievka

Varenie – Recepty – Polievky

 

Z hrášku si môžeme rýchlo uvariť chutnú polievku, na jar najlepšie z čerstvého.

 

Ingrediencie:
  • biele korenie podľa chuti
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 750 ml kuracieho vývaru
  • 1 polievková lyžica masla
  • 400 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
  • petržlenová vňať na zdobenie
  • 1 téglik smotany na varenie
  • soľ podľa chuti
  • 4 plátky celozrnného toastového chleba

 

Príprava:

Nadrobno nakrájanú cibuľu nechajte v hrnci na masle zosklovatieť, pridajte prepláchnutý hrášok, prilejte vývar a varte približne 15 minút. Potom polievku dôkladne rozmixujte. Prilejte smotanu a za stáleho miešania varte ešte 5 minút. Podľa svojej chuti osoľte a okoreňte. Toastový chlieb nakrájajte na kocky a opekajte asi na 15 minút v rúre. Ak máte radi krutóny viac chrumkavé, opečte ich ešte na panvici na kúsku masla. Polievku môžete ozdobiť zelenou petržlenovou vňaťou alebo smotanou a podávať s vianočným toastom.

 

FOTO: KetoDiet

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada