17.05.2019 18:42
Hrášková polievka
Varenie – Recepty – Polievky
Z hrášku si môžeme rýchlo uvariť chutnú polievku, na jar najlepšie z čerstvého.
Ingrediencie:
biele korenie podľa chuti
- 1 stredne veľká cibuľa
- 750 ml kuracieho vývaru
- 1 polievková lyžica masla
- 400 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
- petržlenová vňať na zdobenie
- 1 téglik smotany na varenie
- soľ podľa chuti
- 4 plátky celozrnného toastového chleba
Príprava:
Nadrobno nakrájanú cibuľu nechajte v hrnci na masle zosklovatieť, pridajte prepláchnutý hrášok, prilejte vývar a varte približne 15 minút. Potom polievku dôkladne rozmixujte. Prilejte smotanu a za stáleho miešania varte ešte 5 minút. Podľa svojej chuti osoľte a okoreňte. Toastový chlieb nakrájajte na kocky a opekajte asi na 15 minút v rúre. Ak máte radi krutóny viac chrumkavé, opečte ich ešte na panvici na kúsku masla. Polievku môžete ozdobiť zelenou petržlenovou vňaťou alebo smotanou a podávať s vianočným toastom.
FOTO: KetoDiet
—————