25.02.2012 11:02

Hrachový prívarok

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Klasický druh prívarku, ktorý sa pre typickú chuť i schopnosť zasýtiť môže stať obľúbeným jedlom celej rodiny.

 

Ingrediencie:
  • 250 g suchého hrachu
  • 1 menší zeler    
  • soľ
  • 40 g masti alebo olej   
  • 30 g múky   
  • 1 väčšia cibuľa  
  • mleté čierne korenie

 

Príprava:

Prebraný hrach namočíme na noc do studenej vody. Na druhý deň dáme ho variť aj s očisteným a pokrájaným zelerom. Medzitým si z tuku a múky pripravíme zápražku, v ktorej popražíme nadrobno posekanú cibuľu. Keď hrach so zelerom zmäknú, pridáme zápražku, soľ i korenie a všetko spolu povaríme. Najlepšie je tento prívarok podávať s volským okom a chlebom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada