Hovädzie rezne s vajcami
Varenie - Recepty – Mäso a ryby
Rýchlo opečené hovädzie mäso dokončené v šťave , v ktorej nechýba chuť mäsového vývaru, červeného vína a masla.
Ingrediencie:
600 g hovädzieho stehna
- olej
- 100 ml mäsového vývaru
- 30 g masla
- 2 vajcia
- 10 g múky
- 1 väčšia cibuľa
- 50 ml červeného vína
- horčica
- mleté čierne korenie
- soľ
Príprava:
Z umytého a odblaneného hovädzieho stehna nakrájame na rezne, na okrajoch ich narežeme, naklepeme, osolíme a okoreníme a na rozohriatom oleji z obidvoch strán sprudka opečieme. Rezne vyberieme, šťavu poprášime múkou, zalejeme vývarom a dobre povaríme. Opražené rezne vložíme do šťavy, chvíľu podusíme, pridáme víno a kúsok čerstvého masla, povaríme a šťavu dochutíme soľou. Hotové rezne vyberieme, uložíme na misu, na každý položíme plátok vajca uvareného natvrdo a podlejeme šťavou. Ozdobíme cibuľkou, petržlenovou vňaťou a hlávkovým šalátom a na rezne dáme ešte malé kôpky horčice. Podávame s ryžou a opekanými zemiakmi.
—————