10.07.2020 14:51

Hovädzie rezne s vajcami

Varenie - Recepty – Mäso a ryby

 

Rýchlo opečené hovädzie mäso dokončené v šťave , v ktorej nechýba chuť mäsového vývaru, červeného vína a masla.

 

Ingrediencie:
  • 600 g hovädzieho stehna
  • olej
  • 100 ml mäsového vývaru
  • 30 g masla
  • 2 vajcia
  • 10 g múky
  • 1 väčšia cibuľa
  • 50 ml červeného vína
  • horčica
  • mleté čierne korenie
  • soľ
Príprava:

Z umytého a odblaneného hovädzieho stehna nakrájame na rezne, na okrajoch ich narežeme, naklepeme, osolíme a okoreníme a na rozohriatom oleji z obidvoch strán sprudka opečieme. Rezne vyberieme, šťavu poprášime múkou, zalejeme vývarom a dobre povaríme. Opražené rezne vložíme do šťavy, chvíľu podusíme, pridáme víno a kúsok čerstvého masla, povaríme a šťavu dochutíme soľou. Hotové rezne vyberieme, uložíme na misu, na každý položíme plátok vajca uvareného natvrdo a podlejeme šťavou. Ozdobíme cibuľkou, petržlenovou vňaťou a hlávkovým šalátom a na rezne dáme ešte malé kôpky horčice. Podávame s ryžou a opekanými zemiakmi.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada