17.11.2011 14:34
Hovädzia polievka s hubami
Varenie - Recepty – polievky
Mäsový vývar vylepšený chuťou opražených húb.
Ingrediencie:
500 g hovädzieho mäsa na polievku
- 1 a ½ l vody
- cibuľa
- pór
- 100 g miešanej koreňovej zeleniny
- kúsok kelu
- soľ
- pár zrniek nového korenia
- 10 g masla alebo olej
- 40 g húb, mimo sezóny postačia aj šampiňóny
Príprava:
Umyté mäso pokrájame na menšie kusy, v hrnci ho zalejeme studenou vodou a dáme pri miernej teplote variť. Asi po hodine pridáme očistenú zeleninu, pór, cibuľu, kel a korenie i soľ. Napokon vložíme do polievky šampiňóny, ktoré sme pokrájané podusili na tuku. Polievku varíme, kým nie sú kúsky mäsa i zelenina mäkké.
—————