17.11.2011 14:34

Hovädzia polievka s hubami

Varenie - Recepty – polievky

 

Mäsový vývar vylepšený chuťou opražených húb.

 

Ingrediencie:
  • 500 g hovädzieho mäsa na polievku
  • 1 a ½ l vody
  • cibuľa 
  • pór  
  • 100 g miešanej koreňovej zeleniny 
  • kúsok kelu  
  • soľ  
  • pár zrniek nového korenia  
  • 10 g masla alebo olej   
  • 40 g húb, mimo sezóny postačia aj šampiňóny

  

Príprava:

Umyté mäso pokrájame na menšie kusy, v hrnci ho zalejeme studenou vodou a dáme pri miernej teplote variť. Asi po hodine pridáme očistenú zeleninu, pór, cibuľu, kel a korenie i soľ. Napokon vložíme do polievky šampiňóny, ktoré sme pokrájané podusili na tuku. Polievku varíme, kým nie sú kúsky mäsa i zelenina mäkké.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada