29.12.2011 15:13
Hovädzí turban
Varenie - Recepty - Studený bufet
Efektné a chutné pohostenie zo zvyškov vareného mäsa.
Ingrediencie:
400 g chudej varenej hovädziny
- 250 g rôsolu
- 100 g šunky
- 2 vajcia uvarené natvrdo
- 2 sterilizované uhorky
- 1 rajčiak
- 250 g zemiakového šalátu
- sterilizovaná zelená fazuľka
- soľ
- jemná bylinková zmes
- zelená petržlenová vňať
Príprava:
Varené hovädzie mäso nakrájame na tenké prúžky, vajcia, šunku a a uhorky posekáme na drobno. Všetky tieto ingrediencie ochutíme bylinkovou zmesou a soľou a spolu s tekutým aspikom dôkladne premiešame. Zmes vylejeme do formy na bábovku a necháme v chlade stuhnúť. Potom ju vyklopíme na misu a do stredu uložíme zemiakový šalát a ozdobíme strukmi z fazuľky. Ozdobíme plátkami rajčiaku a petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom.
—————