22.05.2013 07:02
Hortobádska roštenka
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Roštenka s hustou šťavou a s haluškami zachutí najmä milovníkov pikantnejších jedál.
Ingrediencie:
400 g hovädzej roštenky
- soľ
- hladká múka
- masť alebo olej
- 1 väčšia cibuľa
- pálivá červená paprika
- lyžica paradajkového pretlaku
- rasca
- 2 strúčiky cesnaku
- majorán
- 2 zelené papriky
- 2 zelené paradajky
Príprava:
Vykostenú roštenku umyjeme, nakrájame na rezne, osolíme, poprášime múkou a na horúcom oleji či masti z oboch strán opečieme. Tuk potom zlejeme do rajnice a pridáme do neho nadrobno pokrájanú cibuľu, červenú pálivú papriku, paradajkový pretlak, pomletú rascu, rozotrené strúčiky cesnaku, majorán a zmes podliatu horúcou vodou trochu povaríme. Potom ju nalejeme na roštenky, aby sme ich všetky zmesou zakryli a potom dusíme pod pokrievkou pri miernej teplote. K mäsu, udusenému dopoly, pridáme očistené a pokrájané papriky i paradajky a spolu dusíme domäkka. Roštenku podávame s haluškami.
—————