22.05.2013 07:02

Hortobádska roštenka

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Roštenka s hustou šťavou a s haluškami zachutí najmä milovníkov pikantnejších jedál.

 

Ingrediencie:
  • 400 g hovädzej roštenky  
  • soľ   
  • hladká múka    
  • masť alebo olej     
  • 1 väčšia cibuľa    
  • pálivá červená paprika    
  • lyžica paradajkového pretlaku    
  • rasca   
  • 2 strúčiky cesnaku   
  • majorán    
  • 2 zelené papriky   
  • 2 zelené paradajky

 

Príprava:

Vykostenú roštenku umyjeme, nakrájame na rezne, osolíme, poprášime múkou a na horúcom oleji či masti z oboch strán opečieme. Tuk potom zlejeme do rajnice a pridáme do neho nadrobno pokrájanú cibuľu, červenú pálivú papriku, paradajkový pretlak, pomletú rascu, rozotrené strúčiky cesnaku, majorán a zmes podliatu horúcou vodou trochu povaríme. Potom ju nalejeme na roštenky, aby sme ich všetky zmesou zakryli a potom dusíme pod pokrievkou pri miernej teplote. K mäsu, udusenému dopoly, pridáme očistené a pokrájané papriky i paradajky a spolu dusíme domäkka. Roštenku podávame s haluškami.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada