26.06.2014 18:25
Grilované danielie ražniči
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Ražniči z diviny chutia trochu inak, ale treba ich skúsiť, výborné sú pripravené z daniela.
Ingrediencie:
500 g mäsa zo stehna daniela
- 200 g slaniny
- soľ
- tymian
- mleté čierne korenie
- olej
Príprava:
Mäso z daniela dobre umyjeme a zbavíme ho loja i blán. Potom ho pokrájame na menšie kúsky, ktoré naklepeme, osolíme, posypeme korením a tymianom a potrieme olejom. Po odstátí napichujeme kúsky mäsa na kovovú ihlu alebo drevenú špajdľu striedavo s plátkami slaniny. Ražniči poukladáme na rošt a asi 5 minút grilujeme. Priebežne ich treba polievať olejom. Podávame s opekanými zemiakmi.
—————