04.03.2018 09:36
Grilovaná zelenina s burratou
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Zelenina správne ochutená a ugrilovaná s burratou a repkovým olejom – sen vegetariánov.
Ingrediencie:
1 zväzok čerstvých zelených byliniek
- 10 ml repkového oleja
- citrónová šťava
- 225 g opláchnutého bôbu
- 4 cibule rozpolené po dĺžke
- 4 papričky jalapeno
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 hrudky čerstvej burraty
- veľká bageta a maslo na servírovanie
Príprava:
- Celé bylinky aj so stonkami sparíme 10 sekúnd v osolenej horúcej vode a ponoríme do vody s ľadom.
- Bylinky vysušte a rozmixujte v mixéri s repkovým olejom na hladké pyré.
- Vložte kávový filter do cedidla nad miskou, nalejte pyré do filtra a nechajte cez noc precediť. Pokvapkajte citrónovou šťavou a pridajte štipku soli.
- Bôb, cibuľu a papričky jalapenos jemne potrite pár kvapkami repkového oleja a dochuťte soľou a korením.
- Zohrejte panvicu na grilovanie na strednej až vysokej teplote. Dajte zeleninu a bôb na gril a povarte kým nezmäknú a z každej strany jemne zhnednú.
- Bôby otvorte po dĺžke a nakrájajte papričky jalapeno na plátky.
- Dajte bôby a zeleninu na servírovací podnos, hrudky burraty uložte navrch a pokvapkajte repkovým a bylinkovým olejom.
FOTO: Ikea
—————