18.02.2014 18:10

Gemerské gule

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Tradičné gule zo zemiakov a z údeného mäsa chutia najlepšie s kapustovým prívarkom.

 

Ingrediencie:
  • 1, 5 kg zemiakov   
  • 300 g údeného mäsa   
  • majorán   
  • mleté čierne korenie   
  • pár strúčikov cesnaku   
  • 100 g hladkej múky  
  • 120 g údenej slaniny
Príprava:

Očistené zemiaky postrúhame a necháme na site odkvapkať. Potom z nich ešte vytlačíme zvyšky vody, dáme ich do misky a pridáme pomleté údené mäso, majorán, mleté čierne korenie, cesnak rozotrený so soľou a múku. Dobre premiešame a zo zmesi sformujeme gule, ktoré obalené v múke dáme do vriacej osolenej vody. Po 10 minútach varenia vyberieme a polejeme opraženou slaninou pokrájanou na kocky. Podávame s prívarkom s kyslej alebo aj z čerstvej kapusty.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada