18.10.2013 15:33
Gaštanové knedle
Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá
Príloha k mäsu pripravená z gaštanov.
Ingrediencie:
500 g gaštanov
- 2 žemle
- 50 g masla
- 2 vajcia
- 1 jablko
- petržlenová vňať
- soľ
- mleté čierne korenie
- 100 ml mlieka
Príprava:
Upečené gaštany očistíme a spolu so žemľami namočenými v mlieku zomelieme. Pridáme žĺtka, roztopené maslo, soľ, čierne korenie, posekanú petržlenovú vňať, olúpané a na malé kocky pokrájané jablko a tuhý sneh z bielkov. Zľahka zamiešame, vytvarujeme dve knedle a na vymastenom plechu (alebo vo vymastenej forme na srnčí chrbát) upečieme do zlatožlta. Knedle servírujeme nakrájané na plátky k pečenému bravčovému mäsu, vhodnou prílohou je zeleninový šalát. Môžeme ich však podávať aj bez mäsa s udusenou kyslou kapustou.
—————