18.10.2013 15:33

Gaštanové knedle

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Príloha k mäsu pripravená z gaštanov.

 

Ingrediencie:
  • 500 g gaštanov   
  • 2 žemle   
  • 50 g masla  
  • 2 vajcia  
  • 1 jablko   
  • petržlenová vňať  
  • soľ  
  • mleté čierne korenie   
  • 100 ml mlieka
Príprava:

Upečené gaštany očistíme a spolu so žemľami namočenými v mlieku zomelieme. Pridáme žĺtka, roztopené maslo, soľ, čierne korenie, posekanú petržlenovú vňať, olúpané a na malé kocky pokrájané jablko a tuhý sneh z bielkov. Zľahka zamiešame, vytvarujeme dve knedle a na vymastenom plechu (alebo vo vymastenej forme na srnčí chrbát) upečieme do zlatožlta. Knedle servírujeme nakrájané na plátky k pečenému bravčovému mäsu, vhodnou prílohou je zeleninový šalát. Môžeme ich však podávať aj bez mäsa s udusenou kyslou kapustou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada