13.10.2012 11:56

Frangipane tart s hruškami

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Hrušky s marcipánom v náručí lístkového cesta, výborný teplý koláč.

 

Ingrediencie:
  • 1 balíček mrazeného alebo chladeného lístkového cesta (400 g)
  • 150 g marcipánu
  • 2 vajcia
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lyžice rumu
  • štipka soli
  • kôra z jedného chemicky neošetreného citróna
  • 3 zrelé hrušky
  • 3 zarovnané lyžice marhuľového džemu

 

Príprava:

Najprv vyvaľkáme lístkové cesto (mrazené cesto predtým necháme rozmraziť). Cesto vložíme do vymastenej koláčovej formy, orežeme okraje a na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou. Na prípravu náplne nakrájame marcipán na malé kúsky. Elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme marcipán, vajcia, vanilkový cukor, rum, soľ a citrónovú kôru dohladka. Náplň rozotrieme na cesto. Hrušky olúpeme, rozpolíme a zbavíme jadier. Každú polovicu nakrojíme, aby vytvorila vejár, a rozdelíme na náplň. Vložíme do rúry predhriatej na 190°C a pečieme 35 minút. Napokon zahrejeme marhuľový džem a povrch ešte teplého koláča potrieme.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada