Frangipane tart s hruškami
Varenie – Recepty – Múčniky
Hrušky s marcipánom v náručí lístkového cesta, výborný teplý koláč.
Ingrediencie:
1 balíček mrazeného alebo chladeného lístkového cesta (400 g)
- 150 g marcipánu
- 2 vajcia
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 lyžice rumu
- štipka soli
- kôra z jedného chemicky neošetreného citróna
- 3 zrelé hrušky
- 3 zarovnané lyžice marhuľového džemu
Príprava:
Najprv vyvaľkáme lístkové cesto (mrazené cesto predtým necháme rozmraziť). Cesto vložíme do vymastenej koláčovej formy, orežeme okraje a na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou. Na prípravu náplne nakrájame marcipán na malé kúsky. Elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme marcipán, vajcia, vanilkový cukor, rum, soľ a citrónovú kôru dohladka. Náplň rozotrieme na cesto. Hrušky olúpeme, rozpolíme a zbavíme jadier. Každú polovicu nakrojíme, aby vytvorila vejár, a rozdelíme na náplň. Vložíme do rúry predhriatej na 190°C a pečieme 35 minút. Napokon zahrejeme marhuľový džem a povrch ešte teplého koláča potrieme.
FOTO: droetker
—————