Fondánové kolieska s karamelovým krémom
Varenie – Recepty – Múčniky
Kolieska s karamelovou príchuťou v náručí bieleho fondánu sú ideálnym sladkým valentínskym darčekom.
Ingrediencie:
Na cesto:
1 vajce
- 110 g zmäknutého masla alebo rastlinného tuku
- 90 g práškového cukru
- 200 g hladkej múky
- 80 g mletých vlašských orechov
- 1 lyžica kakaa
- 1 lyžička jedlej sódy
Na náplň:
- 1 balíček pudingu s karamelovou príchuťou
- 250 ml mlieka
- 150 g zmäknutého masla
- 150 g práškového cukru
Na ozdobenie:
- 2 balíčky fondánu
- tubičky na zdobenie 4 farby
Príprava:
Na cesto zmiešame v mise vajce, maslo alebo margarín, práškový cukor, múku, orechy, kakao a jedlú sódu. Všetko ručne spracujeme dohladka. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a necháme v chladničke asi 20 minút odpočívať. Cesto potom rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a okrúhlou formičkou s priemerom 3 cm vykrajujeme kolieska. Kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme asi 12 minút. Na prípravu náplne uvaríme puding s mliekom podľa návodu a necháme úplne vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Do masla postupne zašľaháme vychladnutý puding. Po upečení necháme pečivo vychladnúť, kolieska zlepujeme karamelovou náplňou k sebe, pričom vrchné koliesko ešte potrieme veľmi tenkou vrstvou náplne na prichytenie fondánu. Na ozdobenie rozvaľkáme fondán na pracovnej doske zľahka posypanej práškovým cukrom na plát s hrúbkou asi 2 – 3 mm. Z fondánu vykrajujeme kolieska formičkou s priemerom 5 cm a ihneď ním potiahneme zlepené kolieska. Konce fondánu podložíme naspodok pečiva a zľahka pritlačíme. Zo zvyšného fondánu povykrajujeme malé srdiečka, ktoré z jednej strany jemne navlhčíme vodou a prilepíme na fondánom obalené koliesko. Kolieska môžeme ozdobiť aj bielou tubičkou.
FOTO: droetker
—————