07.02.2014 10:07

Fondánové kolieska s karamelovým krémom

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Kolieska s karamelovou príchuťou v náručí bieleho fondánu sú ideálnym sladkým valentínskym darčekom.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 1 vajce
  • 110 g zmäknutého masla alebo rastlinného tuku
  • 90 g práškového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 80 g mletých vlašských orechov
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžička jedlej sódy
Na náplň:
  • 1 balíček pudingu s karamelovou príchuťou
  • 250 ml mlieka
  • 150 g zmäknutého masla
  • 150 g práškového cukru
Na ozdobenie:
  • 2 balíčky fondánu
  • tubičky na zdobenie 4 farby

 

Príprava:

Na cesto zmiešame v mise vajce, maslo alebo margarín, práškový cukor, múku, orechy, kakao a jedlú sódu. Všetko ručne spracujeme dohladka. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a necháme v chladničke asi 20 minút odpočívať. Cesto potom rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a okrúhlou formičkou s priemerom 3 cm vykrajujeme kolieska. Kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme asi 12 minút. Na prípravu náplne uvaríme puding s mliekom podľa návodu a necháme úplne vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Do masla postupne zašľaháme vychladnutý puding. Po upečení necháme pečivo vychladnúť, kolieska zlepujeme karamelovou náplňou k sebe, pričom vrchné koliesko ešte potrieme veľmi tenkou vrstvou náplne na prichytenie fondánu. Na ozdobenie rozvaľkáme fondán na pracovnej doske zľahka posypanej práškovým cukrom na plát s hrúbkou asi 2 – 3 mm. Z fondánu vykrajujeme kolieska formičkou s priemerom 5 cm a ihneď ním potiahneme zlepené kolieska. Konce fondánu podložíme naspodok pečiva a zľahka pritlačíme. Zo zvyšného fondánu povykrajujeme malé srdiečka, ktoré z jednej strany jemne navlhčíme vodou a prilepíme na fondánom obalené koliesko. Kolieska môžeme ozdobiť aj bielou tubičkou. 

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada