13.05.2013 12:41

Fazuľový guláš

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Mäsový guláš, ktorému nechýba rozmer racionálnej výživy – zdravá strukovina, konkrétne fazuľa.

 

Ingrediencie:
  • 300 g suchej bielej fazule     
  • 300 g hovädzieho mäsa    
  • 50 g masti    2 cibule 
  • olej   
  • 1 lyžička mletej červenej papriky    
  • hladká múka

 

Príprava:

Suchú fazuľu umyjeme a namočíme na noc do studenej vody. Na druhý deň ju v rovnakej vode uvaríme a až pred dovarením osolíme. Medzitým si umyté hovädzie mäso pokrájame na kocky. Na oleji speníme nadrobno posekané cibule, primiešame červenú papriku a pokrájané mäso, ktoré osolíme a dusíme domäkka. Po dokončení zaprášime múkou kvôli zahusteniu mäsovej omáčky a napokon pridáme aj uvarenú a scedenú fazuľu. Podávame s chlebom.

—————

Späť


Komentár

Dátum: 13.05.2013

Vložil: Renáta

Titulok: Výborný!

Toto doma robievam už roky rokúce, ale používam farebnú fazuľu a občas to robím aj s bravčovým mäsom. Je to dobrotka, všetci to u nás zbožňujú.. Keď máme doma príliš veľa práce a viem, že na varenie nezostane ktoviekoľko času, tak pokojne spravím tento gulášik aj na niekoľko dní a len si ohrievame.. Ozaj, a zvyknem pridávať aj zeleninu, pokojne aj sáčok mrazenej, keď sa inak nedá :)

Odpovedať

—————

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada