24.09.2020 15:53
Fazuľová polievka s klobásou
Varenie – Recepty – Polievky
Tradičná fazuľová polievka výborne zasýti i zahreje.
Ingrediencie:
150 suchej fazule
- 250 g klobásy
- 1 menšia cibuľa
- cesnak
- zelená petržlenová vňať
- soľ
Príprava:
Fazuľu preberieme, umyjeme a namočíme ju deň vopred. Vodu v ktorej bola namočená, dolejeme na 1 ½ litra, pridáme pokrájanú cibuľu, cesnak (3 strúčiky) a klobásu. Varíme, kým fazuľa nezmäkne, ak chceme proces varenia urýchliť, použijeme tlakový hrniec, polievka sa tak uvarí za 25 až 30 minút. Pred podávaním polievku podľa chuti dosolíme a posypeme pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou.
—————