22.04.2015 06:29

Fazuľkový šalát

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Zeleninový šalát môže byť dobrou voľbou pre všetkých, ktorí chcú schudnúť.

 

Ingrediencie:
  • 300 g zelenej fazuľky    
  • 300 g rajčiakov   
  • 200 g šalátových uhoriek   
  • 2 vajcia  
  • petržlenová vňať  
  • soľ
Nálev:
  • 80 g cibule  
  • strúčik cesnaku    
  • 20 g slnečnicového oleja   
  • 2 lyžice octu   
  • mleté čierne korenie    
  • mletá červená paprika    
  • petržlenová vňať  
  • soľ 
  • voda
 
Príprava:

Najprv si z posekanej cibule, cesnaku i petržlenovej vňate a všetkých ostatných ingrediencií pripravíme nálev. Potom očistenú a umytú fazuľku uvaríme v osolenej vode. Umyté neošúpané uhorky pokrájame na tenké plátky. Rajčiaky pokrájame na osminky. Uhorky, rajčiaky a fazuľku uložíme do sklenenej misy alebo niekoľkých menších misiek a zalejeme nálevom. Odložíme asi na 30 minút a pred servírovaním ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a kolieskami natvrdo uvarených vajíčok. Pre lepšie zasýtenie môžeme podávať s chlebíkom alebo pečivom, najlepšie celozrnným.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada