13.06.2011 19:32

Fazuľková polievka s pažítkou

Varenie – Recepty - Polievky

 

Klasická jarná polievka v slovenskej kuchyni pripravená z čerstvej zeleniny s vôňou a vitamínmi jari.

Ingrediencie:
  • 100 g mladých fazuľkových strukov
  • 1 ½ l vody
  • 40 g masti
  • 40 g hladkej múky
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • pažítka
Príprava:

Struky mladej fazuľky očistíme od vlákien, pokrájame na menšie kúsky a umyjeme. Potom ich vložíme do hrnca, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Z masti a múky pripravíme ružovú zápražku, pridáme postrúhanú cibuľu, ktorú opražíme. Primiešame aj mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a zápražku vložíme do polievky. Osolíme a povaríme. Do hotovej pridáme ešte pokrájanú pažítku.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada