25.10.2021 11:58

Fašírky z králika

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Fašírky z králičieho mäsa upečené v alobale.

 

Ingrediencie:
  • 400 g mäsa z králika
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 žemľa
  • mlieko
  • 40 g údenej slaniny
  • 1 vajce
  • strúhanka
  • masť alebo olej
  • alobal

 

Príprava:

Umyté mäso z králika pokrájame a pomelieme. Osolíme ho a okoreníme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou. Pridáme nadrobno posekaný cesnak i cibuľu a dobre premiešame. Žemľu namočíme do trochy mlieka, vytlačíme a pridáme k mäsovej zmesi. Rovnako naškrabanú slaninu, aby fašírky neboli suché, vajce a podľa potreby strúhanky a všetko dobre zmiešame. Z pripravenej zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a dáme na vymastený alobal. Každú fašírku zabalíme samostatne do alobalu, aby pri pečení nevytiekla šťava. Balíčky poukladáme na suchý plech a vo vyhriatej rúre pečieme asi 30 minút. Podávame so zeleninovým prívarkom a zemiakmi.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada