Egrešové želé s broskyňami
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Egrešové želé s broskyňami je výbornou alternatívou ku croisanu na raňajky.
Ingrediencie:
850 ml egrešovej šťavy (asi z 1 400 g egrešov)
- 200 ml vody
- 200 g očistených a odkôstkovaných broskýň
- 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker
Príprava:
Egreše umyjeme, odstránime stopky a spoločne s 200 ml vody povaríme v hrnci. Ponorným mixérom egreše rozmixujeme a prelejeme cez sitko. Broskyne nakrájame na malé kocky. Do veľkého hrnca nalejeme šťavu, pridáme nakrájané broskyne a dôkladne premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme najmenej 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve zvareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Stačí na: asi 4 poháre à 375 ml
Doba prípravy: asi 40 minút
FOTO: droetker
—————