05.07.2016 17:35
Džem z egreša, kivi a jabĺk
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Egreš je výborným druhom ovocia na prípravu džemu sladkokyslej chuti.
Ingrediencie:
400 g egrešov
- 300 g kivi
- 300 g jabĺk
- 2 lyžičky kyseliny citrónovej
- 500 g kryštálového cukru
- 1 Gelfix Extra 2:1
Príprava:
- Egreše umyjeme, necháme dobre oschnúť, odstránime stopku a kvety, egreše rozpolíme, odvážime 400 g. Kivi olúpeme, nakrájame nadrobno a odvážime 300 g. Jablká olúpeme, zbavíme ich jadrovníkov, nakrájame nadrobno a odvážime 300 g.
- K pripravenému ovociu pridáme do hrnca kyselinu citrónovú. Odvážené množstvo cukru zmiešame s Gelfixom 2:1 a potom so všetkým ovocím.
- Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút.
- Uvarenú zmes, prípadne zbavenú peny, plníme okamžite až po okraj do pripravených pohárov. Závitové poháre uzavrieme, obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
FOTO: droetker
—————