05.07.2016 17:35

Džem z egreša, kivi a jabĺk

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Egreš je výborným druhom ovocia na prípravu džemu sladkokyslej chuti.

 

Ingrediencie:
  • 400 g egrešov
  • 300 g kivi
  • 300 g jabĺk
  • 2 lyžičky kyseliny citrónovej
  • 500 g kryštálového cukru
  • 1 Gelfix Extra 2:1
Príprava:
  1. Egreše umyjeme, necháme dobre oschnúť, odstránime stopku a kvety, egreše rozpolíme, odvážime 400 g. Kivi olúpeme, nakrájame nadrobno a odvážime 300 g. Jablká olúpeme, zbavíme ich jadrovníkov, nakrájame nadrobno a odvážime 300 g.
  2. K pripravenému ovociu pridáme do hrnca kyselinu citrónovú. Odvážené množstvo cukru zmiešame s Gelfixom 2:1 a potom so všetkým ovocím.
  3. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút.
  4. Uvarenú zmes, prípadne zbavenú peny, plníme okamžite až po okraj do pripravených pohárov. Závitové poháre uzavrieme, obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada