15.06.2015 10:00
Dvojfarebný jahodovo-egrešový džem
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Farebne efektný džem z jahôd a egrešov.
Ingrediencie:
200 g očistených jahôd
- 1 zarovnaná lyžička sušenej pomarančovej kôry
- 1 balenie želírovacieho ovocného cukru
- 500 g očistených egrešov, rozmixovaných a prepasírovaných
- 1 zarovnaná lyžička sušenej pomarančovej kôry
- kyselina citrónová
Príprava:
- Vo veľkom hrnci rozmixujeme jahody. Pridáme pomarančovú kôru a 70 g želírovacieho ovocného cukru. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme minimálne 3 minúty. Na tanierik kvapneme 1 až 2 lyžičky práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do tretiny pripravených pohárov. Necháme najmenej 40 minút vychladnúť.
- Egrešový džem pripravíme rovnako ako jahodový s 1 lyžičkou pomarančovej kôry a 180 g želírovacieho ovocného cukru.
- Opatrne nalejeme na vychladnutý jahodový džem a uzavrieme viečkom.
- Necháme vychladnúť.
TIP: Máte viac jahôd než egrešov? Jednoducho vymeňte egreše za jahody a jahody za egreše a ďalej postupujte podľa receptu.
FOTO: droetker
—————