15.06.2015 10:00

Dvojfarebný jahodovo-egrešový džem

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Farebne efektný džem z jahôd a egrešov.

 

Ingrediencie:
  • 200 g očistených jahôd
  • 1 zarovnaná lyžička sušenej pomarančovej kôry
  • 1 balenie želírovacieho ovocného cukru
  • 500 g očistených egrešov, rozmixovaných a prepasírovaných
  • 1 zarovnaná lyžička sušenej pomarančovej kôry
  • kyselina citrónová
Príprava:
  1. Vo veľkom hrnci rozmixujeme jahody. Pridáme pomarančovú kôru a 70 g želírovacieho ovocného cukru. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme minimálne 3 minúty. Na tanierik kvapneme 1 až 2 lyžičky práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do tretiny pripravených pohárov. Necháme najmenej 40 minút vychladnúť.
  2. Egrešový džem pripravíme rovnako ako jahodový s 1 lyžičkou pomarančovej kôry a 180 g želírovacieho ovocného cukru.
  3. Opatrne nalejeme na vychladnutý jahodový džem a uzavrieme viečkom.
  4. Necháme vychladnúť.

 

TIP: Máte viac jahôd než egrešov? Jednoducho vymeňte egreše za jahody a jahody za egreše a ďalej postupujte podľa receptu.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada