12.06.2011 11:58

Dvojfarebná bábovka

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Domáca bábovka poteší rovnako pri rodinnej oslave ako i posedení pri káve či čaji.

Ingrediencie:
  • 4 vajcia
  • 250 g práškového cukru
  • vanilkový cukor
  • 100 ml oleja
  • 250 g polohrubej múky
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 100 ml mlieka
  • citrónová kôra
Príprava:

Celé vajcia, práškový i vanilkový cukor a olej vymiešame v miske ručným šľahačom. Prisypeme múku, do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva a prilejeme mlieko. Opäť vymiešame ručným šľahačom. Cesto potom vlejeme do formy vymastenej olejom a vysypanej múkou. Pečieme v predhriatej rúre najprv pri 200 stupňoch Celzia, potom teplotu znížime na 180 stupňov.

Tip:

Z tohto šťavnatého cesta, ale jednoduchého na prípravu, môžeme upiecť korpus na tortu, bábovku, dokonca aj dvojfarebnú (do druhej polky cesta zašľaháme dve lyžice kakaa a prilejeme trochu mlieka) alebo koláče so sezónnym ovocím. Je dokonca vhodné aj na sviatočný biskupský chlebík, stačí do základu primiešať posekané orechy, kúsky čokolády, hrozienka a kandizované ovocie, ktoré najprv pováľame v troche múky, aby nepadli na dno formy.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada