Dvojfarebná bábovka
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Domáca bábovka poteší rovnako pri rodinnej oslave ako i posedení pri káve či čaji.
Ingrediencie:
4 vajcia
- 250 g práškového cukru
- vanilkový cukor
- 100 ml oleja
- 250 g polohrubej múky
- 3 lyžičky prášku do pečiva
- 100 ml mlieka
- citrónová kôra
Príprava:
Celé vajcia, práškový i vanilkový cukor a olej vymiešame v miske ručným šľahačom. Prisypeme múku, do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva a prilejeme mlieko. Opäť vymiešame ručným šľahačom. Cesto potom vlejeme do formy vymastenej olejom a vysypanej múkou. Pečieme v predhriatej rúre najprv pri 200 stupňoch Celzia, potom teplotu znížime na 180 stupňov.
Tip:
Z tohto šťavnatého cesta, ale jednoduchého na prípravu, môžeme upiecť korpus na tortu, bábovku, dokonca aj dvojfarebnú (do druhej polky cesta zašľaháme dve lyžice kakaa a prilejeme trochu mlieka) alebo koláče so sezónnym ovocím. Je dokonca vhodné aj na sviatočný biskupský chlebík, stačí do základu primiešať posekané orechy, kúsky čokolády, hrozienka a kandizované ovocie, ktoré najprv pováľame v troche múky, aby nepadli na dno formy.
—————