15.05.2018 15:40
Dúhová torta so srdiečkami
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Efektná torta s plnkami rôznych farieb obalená ružovým marcipánom vhodná na výnimočnú príležitosť.
Ingrediencie:
Na cesto:
6 žĺtkov
- 160 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 6 bielkov
- 150 g polohrubej múky
- farba gélová potravinárska žltá
Na náplň:
- 500 g zmäknutého masla
- 350 g práškového cukru
- 3 balíčky vanilínového cukru
- 100 ml vlažného mlieka
- farba gélová potravinárska ružová
- farba gélová potravinárska modrá
- farba gélová potravinárska zelená
Na ozdobenie:
- ½ balíčka marcipánu
- farba gélová potravinárska červená
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po častiach spoločne s múkou vmiešame do peny. Cesto zafarbíme žltou farbou a nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme asi 40 minút.
- Korpus necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a mliekom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Polovicu náplne zafarbíme ružovou farbou. Druhú polovicu rozdelíme na dve časti. Jednu zafarbíme modrou farbou a druhú zelenou.
- Korpus vyberieme z formy, položíme na podnos a dvakrát ho pozdĺžne rozkrojíme.
- Modrú náplň nanesieme na spodný diel korpusu, prikryjeme druhým dielom a nanesieme zelenú náplň. Priložíme vrchný diel korpusu a zľahka pritlačíme. Povrch a strany torty potrieme ružovou náplňou a tortu odložíme do chladničky.
- Na ozdobenie zafarbíme marcipán červenou farbou. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme marcipán pomocou váľka. Formičkami povykrajujeme srdiečka a tortu nimi ozdobíme.
TIP: Tortu môžeme dekorovať podľa príležitosti rôznym druhmi zdobenia.
FOTO: droetker
—————