16.05.2018 16:15

Domáci jogurt je najzdravší

Varenie – Správna výživa

 

Odborníci na výživu už roky upozorňujú na dôležitosť konzumácie zdravých potravín, ku ktorým sa radí aj jogurt. Vďaka informáciám o jeho priaznivom vplyve na črevnú flóru zažíva tento mliečny produkt pre prítomnosť probiotických kultúr svoju zlatú éru.

Už sme si zvykli zakomponovať ho do dennej potravinovej skladby. A našťastie chutí aj deťom. Jogurtové výrobky, najmä tie kvalitnejšie, však idú trochu do peňazí. Ušetriť a zostať zdravý je dobrý plán. Ako na to? Naučíme sa robiť domáci jogurt a potom už nebudeme chcieť žiadny kupovaný. Príprava nie je zložitá a navyše budeme v najbližších dňoch konzumovať zdravý jogurt bez konzervačných látok.

  • Potrebujeme liter polotučného mlieka a 125 g kvalitného bieleho jogurtu.
  • Mlieko prevaríme a necháme vychladnúť.
  • Potom primiešame smotanový jogurt.
  • Zmes nalejeme do malých zaváracích pohárov s viečkom a dobre zavrieme.
  • Poháre najprv zabalíme do deky na 8 hodín, aby sa kultúry v teple pekne namnožili, a rovnako dlhú dobu musia potom stráviť v chladničke.
  • Pre vyšší štandard si môžeme pre naliatím jogurtovej zmesi uložiť na dno pohárov vrstvu jahodového alebo marhuľového džemu, prípadne lekváru z iného druhu ovocia.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: www.goodfon.ru

 

—————

Späť


Diskusia kčlánku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada