15.01.2012 16:47

Domáce fánky

Varenie - Recepty – Múčniky



Fánky patria k tradične obľúbeným fašiangovým sladkostiam.


Ingrediencie:
  • hladká múka  
  • 8 žĺtkov   
  • 3 lyžice vína   
  • 3 lyžice sladkej smotany   
  • 2 lyžice práškového cukru   
  • štipka soli   
  • 2 bielky

Príprava:

Žĺtky, víno, smotanu, cukor i soľ zmiešame a napokon primiešame aj sneh ušľahaný z bielkov. Postupne pridávame preosiatu múku, kým nezískame cesto, ktoré sa dá vyvaľkať. Natenko vyvaľkaného vykrajujeme rôzne tvary alebo ho zúbkovaným kolieskom jednoducho nakrájame na štvorcové útvary, ktoré ešte od stredu smerom do jedného okraja rozrežeme. Vyprážame vo vyššej vrstve rozpáleného tuku a hotové obalíme v práškovom cukre.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada