15.01.2012 16:47
Domáce fánky
Varenie - Recepty – Múčniky
Fánky patria k tradične obľúbeným fašiangovým sladkostiam.
Ingrediencie:
hladká múka
- 8 žĺtkov
- 3 lyžice vína
- 3 lyžice sladkej smotany
- 2 lyžice práškového cukru
- štipka soli
- 2 bielky
Príprava:
Žĺtky, víno, smotanu, cukor i soľ zmiešame a napokon primiešame aj sneh ušľahaný z bielkov. Postupne pridávame preosiatu múku, kým nezískame cesto, ktoré sa dá vyvaľkať. Natenko vyvaľkaného vykrajujeme rôzne tvary alebo ho zúbkovaným kolieskom jednoducho nakrájame na štvorcové útvary, ktoré ešte od stredu smerom do jedného okraja rozrežeme. Vyprážame vo vyššej vrstve rozpáleného tuku a hotové obalíme v práškovom cukre.
—————